Până la vârsta de 40 ani am dus o viață sedentară, dar din acel moment am început timid cu mtb-ul după care am descoperit triatlonul. Din acel moment mi-am descărcat toată energia neconsumată către cele 3 discipline: înot + ciclism + alergare și combinațiile dintre ele. Visul a fost să termin un triatlon Olimpic, apoi unul pe distanță lungă (Ironman). Toate au fost atinse pas cu pas, mulțimitor pe baza unui plan propriu, obținând în 2014 titlul de vicecampion național pe distanță lungă la Oradea.
După 4 concursuri pe această distanță am trecut la concursurile din categoria Xtri (eXtreme Triathlon), caracterizate de diferențe mari de nivel la ciclism și alergare, condiții mai vitrege la înot (ape reci, râuri,…etc) . Am finalizat până în 2021 7 concursuri.
Anul 2021 mi-a adus cel de-al 100-lea concurs încheiat de triatlon/duatlon, dar și acceptarea în echipa celor care acceptă înotul în ape reci.
După o accidentare la genunchi, am început înotul pe post de recuperare. Atunci am și realizat că nu știam de fapt să înot, ci mai degrabă mă deplasam cumva prin apă, pe distanțe relativ scurte. Așa că am mers la cursuri de inițiere. De atunci au trecut aproape 5 ani în care m-am antrenat constant și am mers la 10 concursuri în țară și în Europa. Ice Swimming-ul este pentru mine nivelul următor, nivel care te catapultează din prima secundă în afara zonei confort și îți arată cine ești cu adevărat. Partea bună este că abia atunci începe “magia”.
Numele meu este Sergiu Denis Deznan. Sunt inotator de la varsta de 5 ani. In aceasta cariera de inot de mare performanta, am cucerit de multiple ori treptele podiumului, atat la concursuri nationale cat si concursuri internationale de Natatie.
Totusi am simtit ca pot mai mult si cum toata viata mi-a placut sa-mi depasesc limitele, am acceptat challenge-ul lui Paul Georgescu de a inota in ape inghetate. Asa am ajuns sa ma inscriu la campionatul mondial de ape inghetate💪🏼
Imi doresc sa fac o impresie placuta si cu loc cat mai sus pe podium atat individual cat si cu echipa Romaniei de ICESWIMMING
M-am apucat de triatlon acum 4 ani, desi toata viata am practicat si am cochetat cu diverse sporturi , insa cred ca acesta a fost sportul in care m-am regasit cel mai mult. A fost si primul meu contact cu inotul, nu doar in bazin dar si in apa deschisa, si cred ca nu mai este drum inapoi odata ce prinzi gustul. Nu este usor, vine la pachet cu o multime de provocari, dar cred ca mereu m-a atras ideea de a face ceva greu, poate de aici si inclinatia spre sportul de anduranta. La provocarea lui Paul de a ma alatura echipei de inot in apa inghetata mi-a fost teama sa raspund pozitiv la prima vedere, pentru ca nu stiam exact ce pregatire fizica implica si daca pot sa fac fata unui sport atat de extrem, insa ceva din interior nu ma lasa sa spun ‘ nu’, si nu regret nici o secunda ca am dat curs acestui challenge. Am mai participat la competitii grele, dar cred ca aceasta este, personal, poate cea mai intimidanta de pana acum. Am mare incredere in echipa cu care o sa merg, condusa de Paul, si ei sunt motivatia mea, iar felul in care imi dau incredere, si faptul ca e posibil sa fiu prima fata din Romania care reuseste sa faca asta, ma ambitioneaza si mai tare sa nu dau inapoi de la aceasta provocare. E o onoare si totodata o responsabilitate sa stiu ca pot sa fac parte din stafeta Romaniei la un astfel de concurs de talie mondiala.
Swimming instructor and open water swimmer
– 28 km two-way crossing of lake Belis in 2018
– 42 km crossing of Molokai Channel, between the islands of Molokai and Oahu, in 14h 56min, on August 5th, 2019
– Crossing of 5 Romanian lakes in 2022 – Belis, Dragan, Vidraru, Colibita (two-way crossing), Oasa.
Founder of the Seven Lakes project, challenging swimmers to cross the longest 7 Romanian lakes – Belis, Dragan, Vidraru, Colibita, Izvorul Muntelui, Stanca Costesti, Portile de Fier I.
Environmental advocate through the Seven Lakes project, which cultivates awarness around water pollution
De cand ma stiu am fost atras de apa. Am inceput sa inot la 3 ani, mergand cu fratele meu mai mare la bazin. La 6 ani am inceput sa practic inotul de performanta, iar la 10 ani am castigat primul titlu national. Au urmat mai multi ani in care am continuat sa imi imbunatatesc performantele și sa am o prezenta constanta pe podium in probe de semifond și fond (200m pana la 1500m liber, 200m bras și 200m mixt). La varsta de 17 ani, datorita contextului de la acel moment, a trebuit sa renunt la inot pentru a ma putea concentra pe admiterea la facultate, urmand ca pentru alti 17 ani sa am doar un contact sporadic cu inotul. In 2010 am avut sansa sa reiau legatura cu cativa fosti colegi și impreuna am revenit la inotul de performanta, de data asta in cadrul competitiilor Masters.
Am participat, de atunci, la multe competitii nationale și internationale Masters, incercand constant sa imi imbunatatesc performantele, in ciuda inaintarii in varsta, cautand permanent noi provocări.
Cand Paul mi-a facut onoarea de a ma invita ca membru al Echipei Nationale de Ice Swimming, am acceptat imediat cu mare placere, descoperind astfel o noua fateta a inotului și o noua provocare pentru depasirea propriilor limite. Și pot spune ca fiecare antrenament ma ajuta sa imping tot mai sus rezistenta, atat fizica cat și mentala.
In februarie 2022 urmeaza sa participam la Campionatele Mondiale de Ice Swimming, la Glogow, Polonia, unde sper ca vom reusi sa impunem Romania ca un concurent puternic altauri de tari cu traditie in acest sport.
Nascuta la 24.10.1990 și locuiesc in București
Loc de munca actual:
inginer software la Adobe România
asistent universitar (specialist în domeniu) la Universitatea Politehnică București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, materia Rețele Locale
Educatie:
2016 – 2022: studii doctorale la Școala Doctorală de Automatică și Calculatoare; am susținut teza cu titlul „Securitate și protecția datelor private” in ședință publică în martie 2022 și am primit titlul de doctor
2013 – 2015: master in Securitatea Rețelelor Complexe la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică București
2009 – 2013 – licență în calculatoare la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică București
Realizări sportive în 2022:
Vicecampioană națională la triatlon distanță lungă (3.8km înot, 180km ciclism, 42km alergare) în iulie 2022, la X-Man Oradea
Vicecampioană națională în circuitul de triatlon distanță standard / olimpică (1.5km înot, 40km ciclism, 10km alergare) în 2022
Campioană națională la categoria feminin, 30-34 ani, în circuitul de triatlon distanță standard / olimpică (1.5km înot, 40km ciclism, 10km alergare) în 2022
Locul 2 feminin la triatlonul Transfier, distanță standard / olimpică (1.5km înot, 40km ciclism, 10km alergare) in septembrie 2022
Locul 2 feminin la triatlonul H3RO, distanță standard / olimpică (1.5km înot, 40km ciclism, 10km alergare) in septembrie 2022
Hobby-uri:
Triatlonistă amatoare, am început să practic acest sport în 2017, iar acum fac parte din clubul Unstoppable Sport Club
Din aprilie 2020, sunt voluntară a Asociației Casa Bună și fac lecții online și fizic cu doi băieți din cartierul Ferentari
Drumeții și alergare montană
Călatorit, citit
Istoric în înot:
Am făcut înot în copilărie la nivel amator, între 1999 și 2004, la Pitești
Între 2009 și 2013, ca studentă, am făcut parte din echipa de înot a Politehnicii București
Am reluat înotul în 2017, când am început să practic triatlonul
Cristian Tranulea, fost sportiv de performanta (înot și triatlon), sunt in prezent antrenorul secției de natație din Cadrul Clubului Sportiv Axiopolis Cernavodă…
Am inceput înotul de la 4 ani in Constanta la Palatul Copiilor, iar triatlonul la vârsta de 15 ani. Sunt student la Master la Facultatea de Educație Fizica și Sport (Universitatea Ovidius) și totodată campion national universitar la înot cu ștafeta facultății.
Acest campionat mondial reprezintă cea mai grea provocare din viața mea, apa extrem de rece fiind principalul meu inamic cu care m-am luptat în antrenament.
Apa a fost și este în continuare mediul în care mă simt cel mai confortabil.
Am început să practic înotul acum 40 de ani, din care primul deceniu a fost competițional. Perioada care a urmat a fost însoțită permanent de practicarea acestui sport. Anul acesta (2022), pe lângă antrenamentele curente, am simțit nevoia să-mi găsesc niște țeluri total diferite față de cele uzuale, comune, astfel încât am început să mă antrenez pentru înot în ape deschise, pe distanțe medii.
Prima încercare – competiția Traversarea lacului Balaton (jumătate de distanță – 2600m) – s-a finalizat într-un mod promițător pentru mine – locul 4 din 86 W45, 31 din 522 W general, astfel încât m-am ambiționat să mai încerc și alte provocări.
Următorul pas a fost Aqua Challenge Constanța 1500m, unde am ocupat locul 1 la categoria W40-49. Următoarea treaptă de ieșire din zona de comfort – înotul în ape înghețate – e o provocare pe măsura ambiției care mă însoțește permanent.
Andrei David, sportiv amator, pasionat al sporturilor extreme și iubitor de adrenalina.
Cu ani in urma am inteles cat de important este sportul si adoptarea unui stil de viata sanatos.
Initial mi-am propus sa aduc “putina miscare” in viata mea destul de sedentara de atunci. Am dat “statul pe canapea” pe o viața activa și nu îmi pare rău. De la o viața sedentara la un stil de viața sănătos, treptat a apărut sportul. Am inceput sa fac sport: intâi alergare, apoi bicicleta, triatlon, ironman, inot in ape deschise, iar acum înot in ape înghețate.
De la “nu am timp” la “îmi fac timp” a fost doar un pas. Îmi doresc sa pot, sa vreau, sa ii conving si pe cei din jurul meu ca pot să facă la fel.
Înotul in ape înghețate este o poveste frumoasa si dincolo de toate este cu adevărat o provocare. Cu antrenament specific, tehnici de respirație, recuperare adecvata, ascultand sfaturile antrenorului si semnalele propriului corp, orice este posibil.
Îmi doresc sa ies din zona mea de confort, sa îmi depășesc limitele, sa ma perfecționez in fiecare zi in ceea ce fac.
Indiferent de forma de miscare pe care alegi sa o faci, sportul este o alegere plina de beneficii si dincolo de toate inseamna sanatate pentru corp si minte.
Daca EU pot, poți si TU!
Salut!
Numele meu este Bogdan Naș.
Am practicat inot de performanta timp de 10 ani, lucru care a facut ca sportul sa fie o parte importanta din viata mea.
In cariera de sportiv am cucerit medalia de argint la nivel national in probele de 50m, 100m si 200m bras si de asemenea am participat la concursuri internationale in Austria, Ungaria si Slovacia.
Dupa o pauza de 10 ani am reinceput antrenamentele in anul 2021 si echipa de Ice Swimming a Romaniei m-a primit alaturi de ei sa facem istorie.
Hobby-uri: inot, ski, bike, alergare
Familie: 1 baietel de 1 an
Scurtă prezentare: aparent, aș fi zis că iarna și înotul nu pot locui împreună. Și totuși, schiez pentru că în Maramureș era musai să simți iarna la picioare, și înot, din aceeași rațiune: alunecarea, însă în alt mediu.
Am înțeles oarecum târziu că înotul e sigura formă de zbor posibilă. Acum tot ce trebuie să fac este să încerc să mă împrietenesc atât cu frigul, cât și cu înotul, într-o formă compactă și cât mai naturală.
Povestea mea, începe la 8 luni, când m-am născut, 3 luni fiind hrănit doar prin pielea capului. La 4 ani, am fost dat la înot de părinții mei, pentru ca eram foarte slab. Până la 18 ani am practicat înotul de performanță.
Sunt un supraviețuitor și vreau să cred că și un luptător, datorită practicării sportului de performanță. Pentru o perioada de 20 de ani nu am mai avut contact cu lumea înotului.
De 9 ani, am revenit la prima dragoste, înotul. Astfel, am devenit instructor și antrenor și îmi doresc sa le insuflu elevilor mei pasiunea pentru acest sport. Particip la competiții de înot Masters, naționale și internaționale.
Anul acesta, am acceptat provocarea de a participa la a V-a ediție a Campionatului Mondial de Înot în Ape Înghețate din Samoens, Franța, ianuarie 2023.
Sunt convins că, alături de colegii mei din lotul național o să pot învață și mai multe despre depășirea limitelor umane în condiții extreme.
La 6 ani am început înotul de performanță la Daimon Club cu antrenorul Vali Roșioara.
Intre anii 2018-2022 am fost antrenat de dna. Iulia Becheru la Aqua Team, iar din 2020 sunt legitimat la CS Steaua București, antrenat tot de dna Iulia Becheru.
Campion național în bazin la 200m fluture, vicecampion la liber în probele de fond și semifond, dar și campion național la openwater.
Pasiunea pentru înotul în ape înghețate mi-a transmis-o Paul Georgescu. De când m-a covins să particip la acest campionat, permanent mă încurajează și mă sfătuiește.
Sunt elev în clasa a 11a la colegiul Emil Racoviță, iar în timpul liber îmi place să citesc, să joc fotbal sau jocuri video.