History Of Ice Swimming In Romania

Lotul național al României a participat la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate – Samoens (Franta).

Participarea României a fost una foarte bună, componenții lotului național obținând 3(trei) medalii de aur, 7(șapte) medalii de argint și 6(șase) medalii de bronz.
Totodată, au înregistrat și 2(două) recorduri mondiale! Felicitări!

Lotul României a fost format din 22 sportivi: Paul Georgescu, Andrei David, Iulia Florea, Nicu David, Sergiu Deznan, Dan Ileana, Dragoș Ionescu
, Bogdan Mihai Ioniță, Angéla Kalló, Liviu Magda, Bogdan Naș, Beatrice Ologeanu, Andreea Emanuela Pop, Ciprian Popa, Teodora Stoica,
Valentin Cinciulescu, Adrian Stroe, Ovidiu Tirla, Florin Tomoș, Cristian Tranulea, Robert Vasiliu, Andrei Enache.

Programul evenimentului

Evenimentul a fost difuzat live pe Pro Arena  și voyo.ro

Andrei David devine al treilea român din istorie care inoata o mila înghețată. Andrei a înotat 1625m în 35 de minute si 6 secunde. Evenimentul a avut loc la piscina descoperita a clubului Daimon.

Temperatura apei 2.67°.
Temperatura exterioară 5°.
Observator oficiali: Paul Georgescu

Robert Vasiliu devine al doilea român din istorie care inoata o mila înghețată. Robert a înotat 1609m in 36 de minute si 24 de secunde. Evenimentul a avut loc la piscina descoperita a clubului Daimon.

Temperatura apei 4.1°.
Temperatura exterioară 4°.
Observatori oficiali: Bogdan Mihai Ionita si Paul Georgescu

Prima națională a României care participa la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate – Glogow (Polonia).

Lotul României a fost format din 10 sportivi: Beatrice Ologeanu, Sergiu Deznan, Adrian Stroe, Valentin Cinciulescu, Robert Vasiliu, Ovidiu Tirla, Dragoș Ionescu, Bogdan Mihai Ionita, Florin Tomos si Paul Georgescu.

Echipa a cucerit 10 medalii: 2 de aur(OvidiuTirla si Dragos Ionescu), 4 de argint( Valentin Cinciulescu, Dragos Ionescu, Bogdan Mihai Ioniță si Beatrice Ologeanu)si 4 de bronz (Ovidiu Tirla 2 , Dragos Ionescu si Sergiu Deznan)

Paul Georgescu devine campion mondial la proba de 500m cu timpul de 6 minute si 7 secunde. O zi mai târziu Paul a ocupat locul 5 la proba regina de 1000m.

Campionatul Mondial a avut loc in Murmansk (Rusia) si a fost organizat de catre International Ice Swimming Association . Din delegatia României a mai facut parte Iulian Dimcea Zamfir(manager Paul Georgescu) si Valentin Bunea (Instructor oficial Wim Hof ).

Dragomir Sterza devine primul roman care participă la un Campionat Mondial de înot în ape inghetate. El a concurat la probele de 25 m si 50 m bras.

Campionatul Mondial a avut loc in Talin (Estonia) si a fost organizat de catre International Winter Swimming Association.