History Of Ice Swimming In Romania

Dragomir Sterza devine primul roman care participă la un Campionat Mondial de înot în ape inghetate. El a concurat la probele de 25 m si 50 m bras.

Campionatul Mondial a avut loc in Talin (Estonia) si a fost organizat de catre International Winter Swimming Association.

Paul Georgescu devine campion mondial la proba de 500m cu timpul de 6 minute si 7 secunde. O zi mai târziu Paul a ocupat locul 5 la proba regina de 1000m.

Campionatul Mondial a avut loc in Murmansk (Rusia) si a fost organizat de catre International Ice Swimming Association . Din delegatia României a mai facut parte Iulian Dimcea Zamfir(manager Paul Georgescu) si Valentin Bunea (Instructor oficial Wim Hof ).

Prima națională a României care participa la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate – Glogow (Polonia).

Lotul României a fost format din 10 sportivi: Beatrice Ologeanu, Sergiu Deznan, Adrian Stroe, Valentin Cinciulescu, Robert Vasiliu, Ovidiu Tirla, Dragoș Ionescu, Bogdan Mihai Ionita, Florin Tomos si Paul Georgescu.

Echipa a cucerit 10 medalii: 2 de aur(OvidiuTirla si Dragos Ionescu), 4 de argint( Valentin Cinciulescu, Dragos Ionescu, Bogdan Mihai Ioniță si Beatrice Ologeanu)si 4 de bronz (Ovidiu Tirla 2 , Dragos Ionescu si Sergiu Deznan)

Robert Vasiliu devine al doilea român din istorie care inoata o mila înghețată. Robert a înotat 1609m in 36 de minute si 24 de secunde. Evenimentul a avut loc la piscina descoperita a clubului Daimon.

Temperatura apei 4.1°.
Temperatura exterioară 4°.
Observatori oficiali: Bogdan Mihai Ionita si Paul Georgescu